O klubu

VATRERPOLO KLUB “ZPK”
Ozaljska 64 , 10 000 Zagreb
www.vkzpk.hr
MB: 1701622
Broj žiro računa: HR4223400091110106661

Predsjednik: Tomislav Udovičić
Dopredsjednik: Igor Kruhek
Tajnik: Nikša Labaš


Vizija: Biti moderan i uspješan sportski vaterpolo klub, jedan od vodećih u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj kako po svojim sportskim rezultatima tako i po vrijednostima za koje se zalaže.

Misija: Promicanje, razvitak i unapređenje vaterpolskog športa u Gradu Zagrebu. Organiziranjem i provođenjem redovitih sustavnih treninga i ostalih sportskih aktivnosti usmjeravati djecu i mladež za sportski uspjeh i zdrav život te kroz bavljenje športom poticati razumijevanje i usvajanje etičkih vrijednosti.

Temeljne vrijednosti: usmjerenost na člana, timski rad, odgovornost, solidarnost, povjerenje, poštovanje, integritet, otvorena komunikacija, javnost djelovanja.

Osnovne aktivnosti kluba su:

 • organiziranje i provođenje redovitih sustavnih treninga članova radi pripreme za natjecanja;
 • poduka i trening djece i mladeži;
 • pripremanje svojih članova za sudjelovanje u sustavu gradske, županijske odnosno državne reprezentacije;
 • upravljanje športskim objektima kojih je klub vlasnik ili korisnik;
 • poduzimanje mjera i stvaranje uvjeta za unapređenje stručnog rada;
 • skrb o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti članova Kluba;
 • ukupnom aktivnosti Kluba poticati razumijevanje i usvajanje etičkih vrijednosti kroz bavljenje športom;
 • organizacija vaterpolskih natjecanja odnosno turnira, te sudjelovanje na natjecanjima u RH i inozemstvu;
 • planiranje rada i razvitka vaterpolskog športa.

Ukratko o radu kluba:
Vaterpolo klub ZPK samostalno djeluje od 2003. godine kada se na inicijativu trenera prof. Tomislava Udovičića izdvojio iz ZPK na čiju se tradiciju naslanja. Bez obzira što je klub poprilično mlad, imamo ambicije napredovati u daljnjim natjecanjima. Odmah po osamostaljenju klub se prijavio za nastup u 3. hrvatskoj vaterpolo ligi. Razinu kvalitete digli smo već u sezoni 2004./2005. zahvaljujući adekvatnijem prostoru za treninge koji smo dobili na Zimskom plivalištu “Mladost” (DOM sportova). To nam je omogućilo prelazak u 2. hrvatsku vaterpolo ligu. Iako smo sezonu završili na 7. mjestu, VK ZPK se ravnopravno nosio sa ekipama koje se dugi niz godina natječu u toj ligi. Već slijedeće sezone (2005/06) klub je otišao korak dalje – iz 2. hrvatske vaterpolo lige ušli smo po prvi puta u 1. B ligu. Sezonu smo završili na 3. mjestu od 9 ekipa i tim rezultatom izborili direktni plasman za slijedeću sezonu (2006/07) kad smo osvojili 4. mjesto i time pokazali konstantu rada.

Vaterpolo klub “ZPK” danas broji oko 120 članova te radi sa svim uzrasnim kategorijama. Od limača, mlađih kadeta do seniora. Svake godine je sve više polaznika naše vaterpolo škole. Najveći broj djece dolazi nam s područja Trešnjevke.

U klubu rade tri trenera koji poučavaju i treniraju šest kategorija. To su:

- Tomislav Udovičić, prof.
– Ante Kajmak, prof.
– Nikša Labaš, prof.

Klub svake godine organizira ljetne pripreme za mlađe uzrasne kategorije nakon završetka službenih ljetnih natjecanja u trajanju od 7-10 dana krajem kolovoza gdje se organizira i vaterpolo turnir u organizaciji vaterpolo kluba »ZPK». ujedno organiziramo i zimske pripreme. Pripreme imaju za cilj stvaranje radnih navika, poboljšanje bazičnih i razvijanje specifičnih sposobnosti te stvaranje pozitivnog ozračja u ekipi.

Konkretni ciljevi za naredni period su nam:

 • članovima Kluba osigurati bolje uvijete rada za optimalno odvijanje svih stupnjeva športskog razvoja vaterpolista
 • dovesti još jednog trenera za poboljšanje kvalitete rada s mladima
 • osnivanje škole plivanja za obuku vaterpolista.

Stručnim radom i pedagoškim pristupom, te motivacijom djece za ustrajno bavljenje vaterpolom možemo s veseljem očekivati daljnji napredak u radu kluba.